Dolmuşçulardan yurdu boşaltan öğrencilerden valiz parası istendiği iddialarına sert tepki!..

 

 

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerin valizlerini toplayarak memleketlerine dönmeye başlamasının ardından Samsun şehir merkezi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) hattında çalışan bir dolmuşçunun, valiz ile araca binmek isteyen öğrencilerden  valiz parası talebi cep telefonu kamerası ile görüntülenmişti. 


Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın da  “Ben hemen bunun önlemini alıyorum. Böyle bir şey olabilir mi, valize para alınır mı, bu hassas günlerde böyle saçma bir şey olabilir mi?” diye tepki göstermişti.

Bu iddialara yanıt, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Minibüsçüler Hattı Dernek Başkanı Tarkan Demirci'den geldi. Tarkan Demirci iddiaların gerçeği yansıtmadığını, görüntü kaydedilen minibüsün Üniversiteden değil, otogardan şehir merkezine yolcu taşıdığı sırada çekildiğini belirterek sert tepki gösterdi.

DOLMUŞLAR EŞYA TAŞIMA ARACI DEĞİL!

Tarkan Demirci basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Kamuoyuna yansıtılan görüntüler, deprem nedeniyle yurtları boşaltılan öğrencilere değil, otogardan Samsun'a gelen bir şahsa aittir. Kaldı ki, dolmuşlar yolcu taşıma aracıdır. Buraya eşya, valiz vb. şeyle konulduğunda yolcular taşınamayacağından yasa ve yönetmeliklerde valiz, eşya vb. gibi eşyaların taşınmaması ile ilgili olarak hüküm vardır.

GÖRÜNTÜLER OMÜ - ŞEHİR MERKEZİ ARASINDAN DEĞİL

Yolcularımız otonüs ve tramvaylara parası ve kartı olmadan binemez ama minibüsçüler, parası olmayan mağdur olan gençlerimizi ve insanlarımız ücretsiz taşır. Bu olay da araştırılmadan ortaya atılmış bir haksız olaydır. Yurt boşaltan öğrencilerle de ilgisi yoktur. Kaldı  ki bu görüntü, OMÜ ve Şehir merkezi arasında değil, OMÜ-Otogar arasında  çekilmiştir. Daha önce de söylediğimiz gibi biz yolcu taşıyoruz, eşya taşıma aracı değiliz. 

FEVZİ APAYDIN'A TEPKİ

Bize tepki gösteren ve bizi dinlemeden açıklama yapan Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ı da kınıyoruz. Kendisi ile görüşmeye çalıştık, ancak deprem bölgesinde imiş. Ulaştığımızda gerçeği anlatacak ve açıklamasını düzeltmesini talep edeceğiz." dedi.