CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özdağ: Başlıyoruz, başaracağız!..

 

AK Parti'nin siyasi ve yönetsel krizlerinin öldürücü etkilerine dikkati çeken CHP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özdağ, yaptığı konuşmada, "6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz binlerce yurttaşımız ve üç gün önce Adıyaman ve Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum.

 

Ne yazık ki akıl ve bilimden her geçen gün hızla uzaklaşan, havanın, toprağın, suyun rant aracı haline getirildiği ülkemizde en ufak bir doğa olayı, meteoroloji olayı felaketimiz oluyor. Bunun en acı tecrübesini 6 Şubat depremlerinde ve üç gün önceki sel felaketlerinde yaşadık" diye konuştu.

 

Bize yaşattıkları ölüm KADER PLANI'mız olamaz

 

Binlerce insanın, her şeye tek başına karar veren otoriter tek adamın saray rejiminde, kefensiz şekilde toprağa verildiğini belirten CHP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özdağ, "Enkaz altında ölüme terk ettiği canlarımıza kefen bile bulamayan bir valinin yargılanmaktan korkarak yüzsüzce millet vekilliği için istifasını da biz not ettik. Bize yaşattıkları ölüm KADER PLANI'mız olamaz, bunun adı DOĞAL AFET olamaz, bunun adı İklim Krizi hiç olamaz. Bu yaşadıklarımızın adı olsa olsa Siyasi Kriz ve Yönetim krizi olur. 15 Mart'ta Urfa ve Adıyaman'da sel felaketini bütün dünya izledi; AKP iktidarında ve sarayın gözünde ne dirimizin ne de ölümüzün zerre kadar kıymeti yok!  Şehrin göbeğinde yeni açılan kavşakta, demir çubuklar ile insan cesedi aradılar. Hatay'da enkaz kaldırmak için günlerce bulamadıkları kepçeyle, Urfa'da alt geçide dolan suyu tahliye etmeye çalıştılar. 15 İnsanımızı kaybettiğimiz sel felaketini; "? ama toprak suya kavuştu" diye yorumlayan biri değil Bakan insan bile olamaz" diye konuştu.


Ülkemizin son yaşadığı felaketlerin, devlet çarkının dişlilerinin kırıldığını ve kurumlar arası koordinasyonun yok olduğunu gösterdiğini işaret eden Mehmet Özdağ, "Bizim canımızı, malımızı, ülkemizin bütünlüğünü koruması gereken kurumlar felç olmuş. Kanımızı bağışladığımız Kızılay'ımız holding olmuş.  Depremzedeye çadır, konserve, hastaya kan satmaya başlamış. Bizden aldığı bağışları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak yerine portföy yönetim şirketi kurmuş, faizcilik yapmaya başlamış!!! Bugün ortalığa saçılan Kızılay rezaleti, 20 yıllık AKP ve tek adam rejimimin kendisidir. Yüzsüzlük, utanmazlık, vicdansızlık, çıkarcılık, cehalet, gericilik adam kayırmacılık, partizanlık, kısaca KÖTÜLÜĞÜN ÖRGÜTLEMİŞ halidir" şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ülkenin bir köşesinden bunlar olurken Samsun Ne durumda biraz da buna bakalım.

Değerli yol arkadaşlarım; Kızılırmak ve Yeşilırmak Deltaları Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden. Ama bu amaç dışı kullanım nedeniyle tarım merkezi olma özelliği bitiriliyor. Samsun'umuzun arazi varlığının amaç dışı kullanımlar nedeniyle tarım dışı kalması üniversitelerde araştırma, mahkemelerde de dava konusu artık?

 

Kavak İlçemizin yüz ölçümünün %3'ü taş ocağı, Havza, Vezirköprü ? Kavak Şahin Dağları siyanürlü altın madenciliğine teslim edilmiş durumda. Canik, Ladik, Asarcık'ta köy tüzel kişiliğinin atadan kalma ortak kullanım alanları, meraları hukuka aykırı, insan haklarına aykırı biçimde sanayi alanı yapılıyor ya da imara açılıyor,

 

Tekkeköy, Çarşamba, fosforik asit, gübre, demirçelik, biyokütle aklınıza ne kadar kirletici sanayi, gelirse mevcutları çevre mevzuatı hileleriyle çalıştırılıyor, yenileri için de bizim rehavete kapılmamızı bekliyorlar, daha çok beklerler.

 

Terme, 2006'dan buyana tam 6 kez sele teslim olmuş, her yağmurda Terme Halkının gözü kulağı Salıpazarın'da çünkü Konakören'den aşağısı her zaman risk altında? Selle birlikte sağlıklı içme suyu sıkıntısı? Salıpazarı barajı ihalesi 2017 yılında yapılırken proje teslim tarihi 2019 idi. Ortada baraj yok.

 

Çatalçam, Kurupelit Marina ve kıyı erozyonu?

Kurupelit Marinayı 8 yıl dolmadan ikinci kez ihale ederken para var, ama Salıpazarı barajına para yok, Mesele halkın parasının halk için kullanılıp kullanılmama meselesi.

 

Ne Yakakent'i, Ne Vezirköprüyü, ne Asarcık'ı ne Alaçam'ı ne de Havza'nın Hacı Dede'sini derdiyle yalnız başına bırakmadık.  Çarşamba'da, Terme'de elektrik faturalarını ödedikleri halde hırsız muamelesi gören, icraya verilen onurlarıyla oynanan çiftçilerimizi de yalnız bırakmadık.

 

Bildiğiniz üzere Enerji faturaları üzerinden nasıl soyulduğumuzu yıllardır belgeleriyle yazan, anlatan bir arkadaşınızım. Elektrik Piyasasında şirketlerin kontrolsüz halkın çaresizliğini gözler önüne sermeye çalıştım Enerji yoksulluğu nedeniyle canından olanların hakkı hukuku için çaba sarfettim. Özelleştirmenin çare olmadığını, güçlü bir kamusal yapının şart olduğunu, özel şirketler üzerinden kamu denetiminin mutlak suretle sağlanması gerektiğini savundum, savunuyorum.

 

Dijital platformlarda bilginin ticarileşmesini, yoksul halk kesimlerinin eğitim ve bilgiye erişim haklarının internet faturaları ve altyapı yetersizlikleri nedeniyle nasıl kısıtlandığını belgeleriyle ortaya koydum. 150 yıllık geçmiş olan Türk Telekomun iktidar temsilcilerinin göz yumması ile içinin nasıl boşaltıldığını nasıl bir borç batağına saplandığını anlattım. Şimdi sıra bu soygunu durdurmaya, göz yumanlara hesap sormaya geldi. İnternette sansür uygulamalarına karşı mücadelenin tam içinde oldum.

Ülkemizde cinsiyetler arası, bölgeler arası, toplum kesimleri arasındaki dijital uçurumu ortadan kaldıracak, bilgiye erişimin ucuz ve sansürsüz olmasını sağlayacakkamucu haberleşme politikaları şimdi savunmazsak ne zaman savunacağız.

Değerli yol arkadaşlarım;

Doğayı, çevreyi koruyan, toplumdan yana, laik ve aydınlık gelecek konusunda devam eden mücadelemde halkımızın, toplumsal cinsiyet eşitliğinde mücadelesinde kadınların, cemaat yurtlarında ben böyle yaşamak istemiyorum diyerek çaresizce intihara meyil eden gençlerin yanında.

Kadına karşı şiddetti kutsayan, çocuk istismarına göz yuman, doğal ve kültürel mirasımızı ticari meta olarak gören ilkel, çağ dışı sömürgen zihniyetin karşıda olduğumu ve olacağımı bir kez daha hepinizin huzurda ifade ediyorum.

20 yıldır iliğimize kadar bizi sömüren, bizi fakirleştiren, ülkemizi yas evine çeviren AKP iktidarına karşı, yıllardır yol arkadaşlarımızla sürdürdüğümüz emek, demokrasi ve hukuk mücadelemiz, bugün her zamankinden daha da güçlü.

Deneyimlerinden faydalandığımız parti büyüklerimiz ve enerjisiyle ışık saçan gençlerimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, deneyimi gençliğin enerjisi ile buluşturmaya devam edeceğim.

Cumhuriyet Halk Partisi ailesi; kardeşlik, yoldaşlık, dayanışma ve demokrasi mücadelesiyle oluşan çok önemli bir kültür birliğinin temsiliyetidir. Bu ailenin mensubu olmaktan gurur duyan bir kardeşiniz olarak; yol arkadaşlarımızın her koşulda mücadelesinin, inancının ortağı olmaktan geri durmadım, durmayacağım.

Samsun'un sokaklarında büyümüş ve bu şehre hizmet etmeyi kendine borç bilen bir yol arkadaşınız olarak; kimsenin derdinin sahipsiz kalmadığı bir sürecin neferi olacağım.

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yıl dönümü.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardı. Bu inanç; 19 Mayıs 1919'da şehrimiz Samsun'da büyük bir kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşledi. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum.

 

Uzun yıllardır Samsun için, halkım için, ülkem için yürüttüğüm mücadeleyi TBMM'ye taşıyarak, doğadan, toplumdan ve halktan yana politikalar üretmek üzere, Samsun'u ve sizleri TBMM'de hak ettiğiniz biçimde temsil etmek ve TBMM'yi halka açmak için; Cumhuriyet Halk Partisi'nden 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusu yapmış bulunmaktayım.

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde aydınlık bir geleceği hep birlikte inşa edeceğimize inancımız tamdır.

Huzur içinde yaşanan, adaletin hâkim olduğu, kalkınan, kimsenin sömürülmediği bir ülke yaratılması için milletvekili aday adayı olan bir mühendis olarak; milletimizi TBMM'de temsil etmek üzere hazırlık yapan tüm partili arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın umutlarımızı dile getiren dizeleriyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum;

Memleket isterim,

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun,

Memleket isterim,

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

 

Memleket isterim,

Ne zengin  ne fakir, ne sen  ne ben farkı olsun

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

 

Memleket isterim,

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Son sandık açılana, seçim ve sayım güvenliği tam olarak sağlanana kadar tüm aday adayı arkadaşlarımızla çalışarak, birlikte başaracağız.

Birleşe, Birleşe Kazanacağız! Başlıyoruz, Başaracağız!