Samsun Ziraat Odası Başkanlarından Ankara Çıkarması

 

Başkanlar,  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa , Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  Cumhuriyet Halk Partisi Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İyi Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Erhan Usta’yı ziyaret ederek  Samsun tarımının ve Samsunlu çiftçilerin sorunlarını bir dosya halinde ilettiler.

Samsun Ziraat Odası Başkanları ziyaretlerinde özellikle son günlerde Samsunlu çiftçilerin YEDAŞ tarafından haksız hukuksuz bir şekilde tutmuş oldukları gelişigüzel kaçak elektrik tutanakları konusundaki tepkilerini iletti.

 

 

Çiftçilerin icralık , hatta 33 yıl önce Terme ilçesinde vefat etmiş olan ve hiçbir borcu bulunmayan Ahmet Pala adlı şahsa 26.000 TL kaçak tutanağı tutup torununun adına icrayı kesinleştirdikleri ni ve keyfi uygulamada bulunduklarını rapor ettiler.

 

Tarım Bakanlığı tarafından ÇKS güncellemesinin Ziraat Odaları yok sayılarak yapılmasından dert yana başkanlar,  en geç bir yıl sonra bu böyle devam ettiği takdirde Ziraat Odalarının bir çoğunun kapısına kilit vurulacağını ifade etti.

 

Tarım ve Orman Bakanlığının Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyması gerektiğini ifade eden başkanlar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı  Destici’den de Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faalliyete geçmesi, 1000 kişi civarındaki Tarım Danışmanlarının özlük haklarının için Mecliste çıkmak üzere olan torba yasaya dahil edilmesi konusunda destek istedi.

Ziyaret edilen siyasetçiler oda başkanlarına destek sözü verdi.

 

Ziyaretlere,  İlkadım Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Kavak Ziraat Odası Başkanı m Aslankaya, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy ,Asarcık Ziraat Odası Başkanı İbrahim Cengiz Koç, Yakakent Ziraat Odası Başkanı Şenol Açar, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş katıldı.