Zafer Partisi’nden Samsun Çıkarması

Bu kapsamda Genel başkan yardımcısı ve parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı  Dr. Ülkü Özkaya, Genel İdare Kurulu Üyeleriz Hanna Akyüz ve Ayhan Seyfeli Samsun’da temaslara ve ziyaretlere başladı.

Heyet, gün içinde ilçe ziyaretleri, STK ve dernek buluşmaları ile gençlik toplantıları gerçekleştirecek. Parti yöneticileri, yereldeki sosyal ve siyasal meseleleri yerinde inceleyerek genel merkeze aktarmak, çözüm önerileri geliştirmek ve yeni projeler hazırlamak amacıyla sahada olduklarını ifade etti.

Heyet İlk olarak Samsun’da North Point Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. .Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Samsun'da hem yerel hem de ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun İl Başkanı Alperen Carus’un ve parti il teşkilat üyelerinin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Azmi Karamahmutoğlu, Eğitimde ücretsiz yemek teklifi ve sığınmacı politikası, TBMM’de kurulan komisyon, ekonomi ve tarım politikaları konusunda açıklamalarda bulundu.  

SAMSUN’DA ZAFER PARTİSİ’NİN TEMSİL ETTİĞİ SİYASAL DÜŞÜNCENİN KÖKLERİ VAR

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, “Samsun’da Zafer Partisi’nin temsil ettiği siyasal düşüncenin kökleri vardır. Bizdeki O kökler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’a çıkmasıyla başlamıştır. Bu doğrultuda Samsun’da yapılacak ilk seçimde başarılı olacağımızı hem yerelde hem genelde şimdiden görebiliyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ

Geçen yıl eğitim-öğretim döneminde gündeme getirdikleri ücretsiz yemek teklifini bu yıl da yinelediklerini belirtti. Karamahmutoğlu, “Ne yazık ki gelir seviyesi düşürülen toplumun çocukları beslenme yetersizliğinden dolayı zihinsel ve fiziksel gelişimde geri kalıyor. Bu açığın giderilmesi için okullarda en az bir öğün ücretsiz yemek verilmesini teklif ettik.

SIĞINMACILAR İÇİN HARCANAN PARALAR ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR ÖĞÜN BESLENMESİ İÇİN HARCANMALI

Ücretsiz yemek uygulamasının maliyeti 15 milyon öğrenci için yalnızca 6 milyar dolardır. Hükümet  bu kaynağı sığınmacılar için harcamaktadır. Onlar için harcanan milyonlarca doların ülkemizin çocukları için kullanılmasını talep etmek hakkımızdır. Diğer ülkeler ücretsiz yemeği yaparken biz yapamaz durumda olmamalıyız.” Diye konuştu.

OKUL ÇEVRELERİNDE ÇETELEŞME VE UYUŞTURUCUYA DİKKAT!

Okul çevrelerinde çeteleşmelerin olduğunu, sentetik uyuşturucuların satıldığını belirten Karamahmutoğlu,  “Geçen yıl da uyarmıştık. Ancak bu sorunun çözümü için daha fazla çalışma yapılması gerekirken halen tam anlamıyla bir adım atılmış değil. Emniyet Genel müdürlüğü kadrolarına bu konuda takviye yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

İÇERDE PKK İLE BARIŞ KONUŞULURKEN, PYD SURİYE SINIRIMIZA MAYIN DÖŞÜYOR

Sokakta İşsizlik ve yoksulluğunu gündemde olmasına rağmen Hükümetin PKK ile yürütülen pazarlığı gündeme getirdiğini ifade eden Karamahmutoğlu, “ İçerde PKK ile barış konuşulurken, Hükümet PKK’yı pazarlık masasına getirirken,  PYD Suriye sınırımıza mayın döşüyor.  Toplumu teröristlere yönelik affa alıştırıyor. PKK ile yürütülen pazarlık ve komisyon projesini AKP kucağında buldu. Bu proje Suriye’deki yeni yapılanmanın AKP tarafından tek adam rejimi ile Türk milletine kabul ettirilmesi projesidir.

BU PROJE SURİYE’DEKİ GARNİZON ETNİK DEVLETİNİN TANINMASI VE KABUL EDİLMESİ PROJESİDİR

Bu proje Suriye’deki Garnizon etnik devletinin tanınması ve kabul edilmesi projesidir. Kurulan komisyon  da tek adam rejiminin siyasal ömrünü uzatma komisyonudur. Bu projede PKK’nın siyasal talepleri var ve Hükümet bu talepleri karşılamaya hazırlanıyor.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Karamahmutoğlu, Türkiye’de 3. İttifak kurulması, muhalefet partilerinin çalışmaları ile ilgili sorulara da cevap verdi.

TÜRKİYE’DE MİLLİYETÇİ 3. İTTİFAK KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Türkiye’de öncelikle tek adam rejiminin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Karamahmutoğlu,  seçime Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile gidileceği, bu nedenle muhalefetin birleşmesi gerektiğini söyledi. Karamahmutoğlu, Türkiye22de 3. Bir milliyetçi ittifakın artık konuşulmaya başladığını,  Atatürkçü ve milliyetçi kesimin oylarının % 25’ler civarında olduğunu belirtti. Karamahmutoğlu bir soru üzerine de Zafer Partisi’nin anket yaptırmadığın, ancak yapılan anketlerde oylarının % 8’in üzerinde çıktığını açıkladı.