Asarcık’a yeni mesire alanı
Asarcık’a yeni mesire alanı
Samsun'un Asarcık ilçesi Yepyeni bir mesire alanına kavuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Asarcık Belediyesi Tongel Dağı mevkii’nde 250 dönümlük alannı düzenleyerek modern bir mesire alanı haline getirdi.
Geçen yıl Eylül ayında çalışmalarına başlanan ve bu yıl Mayıs Ayında faaliyete geçen mesire alanında vatandaşların doğayla iç içe keyifli vakit geçirebilmesi hedefleniyor. Alan için 15 Milyon TL’lik bir yatırım yapıldığı açıklandı.
Alanda, Kafe ve restoran, yürüyüş yolları, kameriye, piknik ve barbekü alanının yanı sıra mescit, voleybol, futbol ve basketbol sahaları yer alıyor. Belediye ekipleri mesire alanındaki çalılıkları da temizleyerek güvenli bölgeler oluşturdu.
Alanda yaklaşık 300 metre uzunluğunda yapay şelale de yapılması planlanıyor. Yaz ayları içerisinde tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulması planlanan mesire alanının ilçenin cazibe noktası olması bekleniyor. Asarcık belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Asarcık’ın doğal güzelliklerinin ortaya çıkması, vatandaşların Asarcık’ın olanaklarından faydalanması, rahatı ve huzuru için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.




HABER: SABİRE KOYUN
Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
