Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması Sendika Delege Seçimini Kaybetti
Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması Sendika Delege Seçimini Kaybetti
Atakum Belediyesi ve Personel Limited Şirketi’nde dün, DİSK Genel İş Sendikası’nın 18 delegesinin belirleneceği seçim yapıldı.
Maaşlarını alamadıkları için mücadele eden ve açlık grevi dahil eylem yaparak haklarını arayan Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması adı altında bir araya gelen işçiler sendika delege seçimlerinde şok yaşadı.
155 üyenin oy kullandığı seçimlerde, işçi hakları için aylardır sessizliğini koruyan mevcut Başkan Mutlu Karabacak’ın beyaz listesi kazandı.
Seçimde Mutlu Karabacak’ın beyaz listesi 98 oy alırken, Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması’nın kırmızı listesi 46 oyda kaldı. 11 oy ise geçersiz sayıldı.
DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Mutlu Karabacak seçim sonrası kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Atakum Belediyesi ve Personel Limited Şirketi’nde bugün 18 delegenin belirleneceği seçimi yaptık gerçekleştirdiğimiz delege seçimlerini Beyaz Liste olarak kazanmanın gururunu yaşıyoruz.
Bu sonuç; işçi ve emekçi arkadaşlarımızın kendi özgür iradeleriyle, hiçbir baskı ve yönlendirme olmadan ortaya koyduğu güçlü iradenin sonucudur. Kazanan; ayrışma değil birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Bize güvenen tüm işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Bundan sonra da omuz omuza, emeğimiz ve haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
