İtalya’nın Bari Şehri İle Atakum arasındaki kardeş şehir protokolü yeniden canlandırılıyor
İtalya’nın Bari Şehri İle Atakum arasındaki kardeş şehir protokolü yeniden canlandırılıyor
2018 yılında, Türk Kurtuluş Savaşı'nın 100. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, Puglia bölgesinin merkezi Bari ile Atakum arasında başlatılan kardeş şehir projesi yeniden canlandırılıyor.
Kardeş şehir Projesi, 2018 yılında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Müdürü Prof. Dr. Nalan KIZILTAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi (KUSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin EKER, İtalyanca Öğretim Görevlisi ve türkolog R. Lorena GUARASCİO, ve Samsun'daki AKM Kültür Merkezi İşbirlikçisi Fatma TUNCAY tarafından önerilmişti.
O dönemin Bari Belediye Başkanı Antonio DECARO ve Özel Kalem Müdürü olan - bugünkü Belediye Başkanı - Vito LECCESE’nin desteklediği proje ile deniz kıyısındaki stratejik konumları ve güçlü uluslararasılaşma vizyonlarıyla birbirine benzeyen bu iki şehrin eğitim, turizm, ekonomi ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarında sinerjik değişimlerini teşvik etmeyi amaçlanmıştı.
Pandemi süreci sonrasında yavaşlayan projenin yeniden hareketlendirilmesi için çalışmalara başlandı. Prof. Dr. Nalan Kızıltan ve Prof. Dr. Eker’den oluşan heyet, Sierra Leone Halk Partisi (SLPP) Genel Başkanı Dr. Abu KAMARA eşliğinde, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat YILDIZ ve Genel Koordinatör Dr. Ayhan AYVAZ ile bir araya geldi.
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ İtalya’dan koordinatör R. Lorena Guarascio’nun telefonla katılım sağladığı görüşmede, yeni gelişim ve iş birliği fırsatları değerlendirildi. Atakum Belediyesi olarak, Bari Belediyesi'nin değerlendirmesine sunulacak olan bu girişimin devamı konusunda resmi olumlu görüş bildirdik.
Bu projelerin tüm destekçilerine, özellikle İtalyan gazetesi LeccePrima’nın gazetecisi Vittorio CALOSSO’ya ve girişimi himayesi altına alarak onurlandıran “Associazione per l’Italia nel Mondo” (A.I.M.)’nin Başkanı Guido VACCA’ya en içten teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.

Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
