Murat Övüç'e Bafra Belediyesi'nden sonra Samsun Valiliği'nden de yasak!..
Murat Övüç'e Bafra Belediyesi'nden sonra Samsun Valiliği'nden de yasak!..
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın Murat Övüç'ün Bafra konserini yasaklamasının ardından Samsun Valiliği'nden de yasak kararı geldi.
Murat Övüç'ün Samsun’un Bafra ve Atakum ilçelerinde düzenlenmesi planlanan ‘Kadınlar Matinesi’ etkinliklerine yasak
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 22 Ağustos'ta düzenlenmesi beklenen Murat Övüç konserinin iptal edildiğini belirterek, "Böyle bir etkinliğin yapılmasına hiç bir şekilde yapılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.
Hamit Kılıç'ın açıklamasının ardından Samsun Valiliği de bir açıklama yaparak Murat Övüç'ün Samsun'daki konserlerinin yasaklandığını bildirdi.
Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya dair şu açıklama yapıldı:
“Bir organizasyon firması tarafından ‘Kadınlar Matinesi’ adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, Valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir. Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum’da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu’nun 11 (c) maddesi ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’ uyarınca müsaade edilmeyeceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.