Müsilajla Mücadele İçin Döker-1 Çamur Taşıma Gemisi Hizmete Alındı
Müsilajla Mücadele İçin Döker-1 Çamur Taşıma Gemisi Hizmete Alındı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DÖKER-1 Çamur Taşıma Barcı’nın Hizmete Alınması ve Emici Tip Tarama Gemisi İlk Blok Kaynak Töreni’nde konuştu.
2024 Yılında 728 Bin Metreküplük Tarama Faaliyeti Gerçekleşti
Kıyılardaki tarama faaliyetlerinin de deniz yollarının nefesi olduğunu belirten Uraloğlu, “Tarama faaliyetlerimiz, denizyolu taşımacılığının sürekliliği için kritik öneme sahiptir. 2003 yılında 1,73 milyon metreküp olan tarama miktarımız, 2021 yılında yüzde 103 artarak 3,54 milyon metreküplük rekor seviyeye ulaşmıştır. Sadece 2024 yılında ise 728 bin metreküplük tarama faaliyeti gerçekleştirerek bu alandaki kararlılığımızı sürdürmüş bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.
“Mogan Gölü, Başkentlilerin ve Ankara’ya Gelen Ziyaretçilerin Keyifle Vakit Geçirdikleri Bir Çekim Merkezi Oldu”
2018 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü Projesi 1. Etap çalışmalarıyla 2,95 milyon metreküp, 2021 yılında ise Mogan Gölü Projesi 2. Etap çalışmaları ile birlikte 3,54 milyon metreküp dip tarama işlemi gerçekleştirerek Mogan Gölünü temizlediklerini anımsatan Uraloğlu, “Yaptığımız temizliğin ardından yeniden binlerce canlının yaşam merkezine dönen Mogan Gölü, Başkentlilerin ve Ankara’ya gelen ziyaretçilerin keyifle vakit geçirdikleri bir çekim merkezi oldu.” ifadelerini kullandı.
“Yılda Ortalama 7-8 Balıkçı Barınağının Taramasını Yapıyoruz”
Bartın Irmağı’nda da 79 bin 250 metreküp temizlik yaptıklarını ve özellikle yoğun yağış alan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop gibi illerin bulunduğu Karadeniz Bölgesindeki sellerden etkilenen balıkçı barınaklarının da bila bedel olarak dip taramalarını yaptıklarını belirtti.
DÖKER-1 Tarama Faaliyetlerine Yeni Soluk Getirecek
Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğümüz koordinesinde İstanbul, İzmir ve Samsun Denizdibi Tarama Başmühendisliklerince 38 deniz vasıtası ve 210 personelle denizlerin aldığı nefesi güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Uraloğlu, “Şu anda hizmete aldığımız Döker-1 adlı çamur taşıma barcımız da 750 metreküplük kapasitesi, yüklü halde 7,5 knot’luk hızı ve ortadan açılır yük boşaltma özelliğiyle tarama faaliyetlerimize yeni bir soluk getirecektir. Yerli tersanelerimizde inşa edilen bu gemimiz, çevreci tasarımı ve etkin performansıyla da filomuzun yeni bir gurur kaynağı olmuştur.” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.