SATEM Başkan Adayı Tamer Oktav’dan Başkan Mevlüt Oral’a tepki!
SATEM Başkan Adayı Tamer Oktav’dan Başkan Mevlüt Oral’a tepki!
SATEM Başkan adayı Tamer Oktav Samsunlu basın mensubu gazetecileri kahvaltı programında ağırladı.
Ocak ayında yapılacak Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıklayan Tamer Oktav, başkan adaylığına dair, vizyon ve projelerini gazetecilerle paylaştı.
İlkadım İlçesinde bir Kafede gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan Tamer Oktav; SATEM’de mevcut başkanın 16 yıldır görevde olduğuna dikkat çekerek artık değişim zamanının geldiğini söyledi. Mevcut başkan ve yönetiminin çalışmalarını başarılı bulmadığını açıkça ifade eden Oktav, özellikle Oda üyesi esnafa gerekli desteğin sağlanamadığını ve esnafın sorunlarına çözüm üretilmediğini savundu.
Tamer Oktav, ‘’ Üyelerimizin teveccühü ile göreve geldiğimizde güçlü bir oda vizyonumuz olacak, oluşturacağımız birbirinden değerli yönetim kurulumuz ile şeffaf, katılımcı ve dinamik bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz’’ dedi.
SATEM’de artık değişimin zamanının geldiğini belirten Oktav şunları söyledi;
"ODA Seçimleri adil şekilde yapılmıyor. SATEM Başkanı Mevlüt Oral, yazılı olarak talep ettiğim halde bana oda seçmen listesini vermedi. KVKK'yı gerekçe gösterdi. Oysa seçmen listelerinde yer alan üyelerin bilgileri kişisel veri değildir. Esnaflarınki ise hiç değildir.Dileyen dilediği esnafın adres bilgilerinde ulaşabilir. Başkan üye sayımız hakkında da kesin ifade kullanmıyor. Odayı ticarethane gibi kullanırken, oda personelini kendi seçim kampanyasında çalıştırıyor.

Odamızın artık esnafımızın Oda kayıt ücreti ödeyenlere kayıt ücreti değil, hizmet bedeli makbuzu kesiyor.3 bine yakın üye sayımızla Samsun’un en büyük odalarından biriyiz ancak bir toplantı salonumuz dahi yok. Biz karma bir odayız, farklı meslek gruplarından üyelerimiz var. Sürücü kursları, Özel okullar, otoparklar bizim odamız üyesi. Biz üye firmalarımız ile özel bir anlaşma yapabilir, indirim alabiliriz. Bunun gibi pek çok konuda üyelerimiz arasında iş birliği yapabiliriz.
Üye esnafımızın sorunlarına mevcut yönetim tarafından yeterli çözüm üretilmiyor, gerekli destek sağlanmıyor. Kısmet olur da üyelerimizin teveccühü ile göreve gelirsek, üyelerimizin sesi olmak ve onların mesleki gelişimlerine katkı sağlamak asli görevimiz olacaktır. Odamızın kaybedilmiş 16 yılını, önümüzdeki görev süremizde tekrar kazanmak için elimizden geleni yapacağız!
Şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile kararlarımızı üyelerimiz ile birlikte alacağız. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.


Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
