TMMOB, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Haftası Kutlamalarına Hazırlanıyor
TMMOB, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Haftası Kutlamalarına Hazırlanıyor
Samsun’da TMMOB’a bağlı Odalar 18–22 Ekim Tarihleri arasında kutlanan Ekim Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Haftası etkinlik hazırlıklarına başladı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu (İKK), sekreteri Elektrik Teknikeri & Bilgisayar Mühendisi Akın ÖMÜR kutlamalar ve yapılan hazırlıklarla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Akın Ömür yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu (İKK), her yıl geleneksel olarak kutlanan 18–22 Ekim Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Haftası kapsamında kentin teknik, bilimsel ve toplumsal gündemine ışık tutacak kapsamlı etkinlik programı için hazırlıklarını tamamlamak üzeredir.
Kurulumuz, bu yılki hafta programında geleceğimiz olan genç meslektaşlarımızı ve Samsun’un en kritik gündem maddelerinden biri olan deprem gerçeğini odak noktasına almıştır.
Hafta kapsamında kamuoyuna duyurulacak başlıca etkinlik hazırlıklarımız şu şekildedir:
1. 18 Ekim 2026 Pazar günü saat 11.00’de, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ev sahipliğinde geniş katılımlı Genç Meslektaşlarımızla Dayanışma Kahvaltısı,
2. TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, 20 Ekim 2026 Salı günü, İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Konferans Salonu’nda " Samsun ve Deprem" başlıklı geniş kapsamlı bir sempozyum düzenlenmesi için hazırlıklarımız sürmektedir.”
Akın Ömür, Samsunluları daha güvenli, yaşanabilir ve planlı bir Samsun için yürüttükleri çalışmalara davet etti.

Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
